Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Kim Kabelka 2

Kabelka: Håbløs offentlig transport på landet

- Vi taler meget om, at offentlig transport og fælleskørsel  er sagen for samfundet og for klimaet, siger byrådsmedlem Kim Kabelka (S).

- Men det giver altså ikke megen mening at snakke om offentlig transport, når der er to timer mellem afgangene, flere kilometer til bussen og slet ingen bus, når det er weekend.

- Sådan er det i landområderne. Her er den offentlige transport håbløs. Derfor skal vi finde andre transportløsninger, mener socialdemokraten, der genopstiller til kommunalvalget i efteråret.

I følge Kim Kabelka ligger len løsning lige for.

- Vi skal simpelthen give landdistrikterne deres egen bus. En lokalbus, der er alles bus.

Kim Kabelka forestiller sig, at man lokalt kan deles om en bus, som alle kan booke sig ind på. Men vel at mærke ikke med en standardløsning, der er ens for alle landområder.

- For der er jo ikke to af vores landområder, der er ens, fastslår Kim Kabelka, der dog understreger, at alle aktører i de enkelte lokalsamfund skal have adgang til bussen.

- Forestil dig, at bussen bliver brugt til en ekskursion med en skoleklasse om morgenen, krolfklubben om formiddagen, u12 fodboldholdet om eftermiddagen og Ældre Sagen, der skal til foredrag i Haderslev om aftenen.

Kabelka har også idèer til, hvem der skal betjene lokalbussen. På det punkt er der forskellige muligheder.

- Er der tale om en bus til lille kørekort, ja, så er det selvsagt ikke et problem. Men er den til buskørekort, er det selvfølgelig ikke alle, der kan køre den. Derfor kunne det nogle steder være en pensionist, en pedel på skolen eller måske kan der skabes et flexjob til en borger, som så kan komme på arbejdsmarkedet og blive en del af et fællesskab, mener Kim Kabelka.

Ideen om busser til landområderne er i øvrigt ikke ny. Kim Kabelka bragte den op allerede mens han sad som skolebestyrelsesformand for Starup Øsby skole. Skolen har nu sin egen bus, men dog på nogle andre betingelser end dem, Kabelka forestiller sig de nye busser skal have.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem vil nu forsøge at få idéen om busser i landområder med i de kommende budgetforhandlinger efter sommerferien.

 

rodrose hvidkant150

Fokus 5a

Spørgsmål & Svar
På denne chat kan du få svar på de spørgsmål du har ... her og nu.