Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

 - Mange unge mennesker vælger at forlade Haderslev Kommune, når de eksempelvis har færdiggjort en gymnasial uddannelse. Denne udvikling skal vi have vendt.

Det skriver Cecilie Haaland, Simmerstedvej 123, Haderslev, kandidat for Socialdemokratiet til kommunalvalget, i et debatindlæg i den lokale presse.

- Vi kan ikke konkurrere med de største byer, når det kommer til udvalget af uddannelser, men Haderslev skal have mere at tilbyde de unge mennesker. Derfor er det glædeligt, at UC SYD i Haderslev ser ud til at blive opgraderet med en ergoterapeut-uddannelse. Men vi har behov for flere uddannelser.

I Socialdemokratiet ser vi gerne, at vi gennem et bredt samarbejde arbejder proaktivt for, at der kommer flere uddannelser til kommunen. Herunder kunne SOSU-uddannelsen samt flere håndværksfaglige uddannelser være oplagte.

Lykkes vi med det, kan det skabe en kommune i bedre balance. Vi ved, at vi (heldigvis) bliver flere ældre i de kommende år, og det er derfor afgørende, at vi formår at tiltrække og beholde flere af vores unge borgere i kommunen. Flere uddannelsesmuligheder skal samtidig være med til, at flere borgere i den erhvervsaktive alder er bosiddende i Haderslev Kommune. Borgere, som skal være med til at finansiere, at de ældre får en god og værdig pleje.

Cecilie 2 beskåret

Flere andre kommuner står med samme udfordring, som vi gør. Der er derfor en række andre parametre, som skal medvirke til, at flere unge vælger at studere i Haderslev.

Vi skal have attraktive fritids- og foreningstilbud og et stærkere kulturliv. Samtidig skal vi have velegnede studieboliger, som de unge kan flytte ind i.

Mit standpunkt er klart: Jeg vil kæmpe for, at Haderslev styrker sin position som uddannelses-by.

rodrose hvidkant150

Fokus 5a

Spørgsmål & Svar
På denne chat kan du få svar på de spørgsmål du har ... her og nu.