Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Som en af de få nulevende har Helge trykket Thorvald Stauning i hånden. Helge har i en periode opholdt sig i København men har aldrig været på museet, og som nok den ældste socialdemokrat i Haderslev gav vi ham en tur til København.

Onsdag den 14. juni startede vi fra Haderslev kl 09.00 og vel ankommet til museet, blev der tid til frokost i Cafe & Øl – Halle. Jesper Petersen, vores mand på tinge, gjorde os selskab. Det blev til en dejlig time.

Kl. 15.00 skulle Helge have mulighed for at fortælle historien omkring en æres-fane fra HK, som han modtog i Sønderborg i 1952. Helge var meget stolt af at modtage fanen som gives for et stort frivilligt arbejde i HK Ungdom. Han bar fanen på turen gennem Sønderborg Ruten, som også bruges til det store Ringrideroptog. Og det gjorde han to gange samme dag.

Museumsinspektør Margit Bech Vilstrup tog imod og fik tilladelse til at optage og gemme Helges historie om hans arbejde i HK Sønderborg . Vi tog en rundtur på museet på egen hånd, en oplevelse for Helge og fra os som ledsager.

Derefter gik turen forbi, hvor Helge dengang boede på Puggårdsvej 11. Birgit blev sendt hen i opgangen, det kunne jo være at der var nogen fra den gang. Men desværre ikke.

Turen tilbage til Haderslev tog vi via Roskilde Landevej og med en stor is i Middelfart sluttede turen igen i Haderslev en stor oplevelse rigere.

Med på turen var Bente Clausen, Birgitte Christensen og Stoffer.

rodrose hvidkant150