Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

At direktører ikke har styr på brugen af det udleverede hævekort og ikke har styr på sine bilag er både uforståeligt og uacceptabelt. Hvad der forekommer lige så uforståeligt er, at tilsyneladende ingen kontrolfunktion har grebet ind.

Der er i høj grad brug for at blive strammet op. Alle medarbejdere, der får udleveret et hævekort, skal kende regler og retningslinjer og til fulde efterleve dem. Der vil altid kunne ske fejl, men her må kontrolfunktionen være så fintmasket, at det bliver opfanget.

I sagen om de kommunale hævekort er det kommet frem, at direktørerne bl.a. har brugt penge på drikkevarer på restauranter og barer, og specielt har der været fokus på en direktørs køb af en flaske rødvin på en restaurant i Aalborg. En flaske til den nette sum af 675 kroner. Det er ikke en flaske, som direktøren har købt til sig selv. Flasken er bestilt af de politikere, der deltog i middagen på restauranten, og her er det naturligt at stille spørgsmålet: Er det OK, at politikere, på kommunens regning, køber rødvin til 675 kroner for en flaske?

Det korte svar er ”nej!”.

På det seneste møde i Økonomiudvalget opfordrede vi fra socialdemokratisk side borgmesteren til at sikre, at retningslinjer og kontrol for brug af hævekort bliver efterlevet. Vi opfordrede samtidig til en drøftelse af, hvad det er rimeligt, at politikere og embedsfolk kan få betalt i forbindelse med konferencer mv.

Indtil nu har borgmesteren være ufattelig tavs i sagen. Det vil nu ellers give rigtig god mening at få styr på tingene snarest muligt, for allerede i løbet af januar måned skal flere politiske udvalg deltage i konferencer i Aalborg.

 
 

rodrose hvidkant150