Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Godt nok brænder den politiske ild stadig på fuldt blus. Trods 40 år i kommunalbestyrelsen i Haderslev.

Og godt nok satser Jens Christian Gjesing på yderligere fire travle år som aktiv i kommunalpolitik. Hvortil kommer hans fortsatte engagement som repræsentant for Kommunernes Landsforening i EU Regionsudvalg i Bruxelles.

Men på den private front er det noget helt andet, der giver den 73-årige socialdemokrat og tidligere borgmester mening med livet: De fem børnebørn og deres forældre.

- Jeg indrømmer gerne, at de betyder virkelig meget i min og min kones tilværelse. Vi er meget optaget af at følge med i både børn og børnebørns liv og udvikling, så tæt som vi overhovedet kan, fortæller Jens Christian Gjesing.

Nogle af Gudrun og Jens Christian Gjesings børnebørn har i en årrække været endog langt uden for deres rækkevidde, fordi parrets ene søn var udstationeret med sit arbejde i Østen og Mellemøsten.

Men nu bor parrets to sønner og deres familier begge på Sjælland i henholdsvis Næstved og Gentofte. Dermed er der kun få timers kørsel til samvær med familien og de fem guldklumper.

Men som følge af Corona-pandemien har intensiteten i samværet med den nære familie det seneste års tid ikke været, som den plejer.

Jens Christian Gjesing har psoriasis-gigt. Sygdommen kan holdes nede med en stærk medicin, så han i det daglige ikke mærker noget til den. Til gengæld sænker medicinen hans immunforsvar markant.

Derfor har lokalpolitikeren under hele epidemien været ekstremt opmærksom på at overholde restriktionerne. Og derfor har han også måttet holde afstand til den nære familie på Sjælland.

- Vi har forsøgt at køre derover en gang om måneden. Kørt hjemmefra klokken 9 om morgenen og været hjemme igen klokken ni om aftenen. Vi har holdt os til udendørs samvær derovre. Gået tur i Dyrehaven i Jægersborg, bagt snobrød over bål i haven eller sådan nogle ting.

I det tidlige forår dristede Gudrun og Jens Christian Gjesing sig til at have et af børnebørnene på besøg i Haderslev en lille uges tid. Men først efter en test for Covid-19.

- Noget af det værste ville jo være, hvis et barnebarn skulle leve med en viden om, at han havde smittet os. Det måtte for alt i verden ikke ske….

Når verden ikke er af lave med Corona-pandemi, praktiserer Gudrun og Jens Christian Gjesing en særlig form for samvær med børnebørnene. 

- Indtil nu er to af vores børnebørn blevet konfirmeret eller non-firmeret. Dem har vi givet en rejse i gave, fortæller Jens Christian Gjesing.

Det er gaver i den dyre ende. Men bedsteforældrene sparer gerne op til rejserne. Eller gaven, som Jens Christian Gjesing selv kalder for ”super-egoistisk”, selvom barnebarnet frit kan vælge, hvor rejsen skal gå hen. Der knytter sig nemlig den betingelse til gaven, at Bedste og Farfar skal med. Og vel at mærke uden konfirmandens forældre.

- På den måde får vi nogle oplevelser sammen, nogle gode samtaler og kommer helt tæt på børnene på en måde, som ikke ville være det samme, hvis forældrene var med. Det er en kæmpe fornøjelse og en fryd, som giver os dejlige minder for livet.

To af børnebørnene har allerede fået deres konfirmationsgave i form af rejser til henholdsvis Beijing i Kina og Kangerlussuaq i Grønland. Nu venter bedsteforældrene spændte på, om de næste børnebørn også vælger en rejse eller en mere kontant gave..

Yngste barnebarn er i øvrigt 11 år, så der går omkring fire år, inden den sidste gave udløses.

- Forhåbentlig er verden åben og vi selv raske nok til den tid, siger Jens Christian Gjesing.

Mon ikke, for 40 års-veteranen i Haderslev Kommunalbestyrelse skal nok holde sig i form. Både fysisk og ikke mindst på den politiske front. Han er ikke i tvivl om, hvor indsatsen især skal koncentreres: Udvikling af velfærden i Haderslev Kommune.

- Den danske samfundsmodel med velfærdsstat, medborgerskab og forpligtende fællesskaber er en fantastisk god ramme for mulighederne for et godt liv. Det er i høj grad en socialdemokratisk “opfindelse”. Den er jeg stolt a og jeg føler mig meget forpligtet af at være med til at sikre og udvikle den samfundsmodel, som mange lande i verden med rette misunder os!

­ - Så jeg er altså meget optaget af, at vi videregiver et godt velfærdssamfund til vores børn og børnebørn. For mig er det politik i en nøddeskal. Velfærd af høj kvalitet for børn, unge og ældre, samt et alvorligt hensyn til miljø og klima, lyder det fra den socialdemokratiske veteran.

JENS CHRISTIAN GJESING.docx 7 jpeg

Veteranen i Haderslevs lokalpolitik holder også af at opleve verden.

rodrose hvidkant150