Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

23 år, lærerstuderende, mor til Albert på to og kæreste med Magnus på ottende år.

Det er Cecilie Haaland i en nøddeskal. Og så alligevel ikke. For den unge kvinde bærer også på en ambition, som kun få jævnaldrende deler med hende:

Hun vil være lokalpolitiker. Eller mere præcist. Hun vil være medlem af Haderslev Kommunalbestyrelse. Derfor stiller hun op for Socialdemokratiet til kommunalvalget den 16. november.

- Der er nogle ting, der trænger til at blive ændret i vores kommune. Og det vil jeg gerne være med til at gøre. For eksempel at sørge for, at flere unge mennesker bliver boende, lyder det med fast stemme fra Cecilie Haaland, der selv er født og opvokset i Haderslev, og selv har valgt at blive boende.

Det samme er tilfældet med kæresten Magnus – far til Albert. Også Magnus er opvokset i byen. Begge læser til lærer på UC Syd.

- Men vi mangler flere uddannelser i byen, hvis vi skal holde på de unge. Det vil jeg arbejde skarpt på, siger den nybagte byrådskandidat, der allerede sidst i marts indledte sin valgkamp på Facebook, da hun offentliggjorde sit kandidatur med en personlig video, som kæresten havde produceret.

- Jeg går altså benhårdt efter at komme ind i byrådet, forsikrer Cecilie, der nok virker hård i filten med sin politiker-ambition, men i virkeligheden er et blødt og socialt orienteret menneske.

Hun indrømmer nemlig, at hun besidder en stor trang til at hjælpe mennesker, der har hjælp behov. Det gælder Hus Forbi-folket ved supermarkederne, men også bare mennesker, der ser ud til at have det svært, når hun møder dem på gaden.

- Jeg kan ikke lade være at give mig tid til at snakke med dem, lytte og hjælpe, hvis jeg kan. Jeg tror, det er noget, jeg har med hjemmefra.

Cecilie er vokset op med tre søskende. I dag er forældrene skilt. Men familien betyder alt for hende, og det var den helt afgørende faktor, da hun og Magnus efter et års tid i Århus rykkede tilbage til Haderslev. Cecilie havde efter sin studentereksamen taget job hos Bestseller i Moltrup. Herfra blev hun forflyttet nordpå.

- Men både Magnus og jeg savnede vores familie, så at flytte tilbage var noget af det bedste, vi nogensinde har gjort.

Familien på både hendes og hans side bakker hundrede procent op bag Cecilies politiker-ambitioner. De synes, det er sejt, at hun i så ung en alder vil være byrådsmedlem. Og så er de klar til at træde til som barnepiger, når det brænder på for forældrene til Albert…

- Så jeg er dækket godt ind, hvis det skulle lykkes at blive valgt.

Cecilie beskåret

Kommer hun i byrådet, er Cecilie til gengæld på det rene med, at hendes passion for at spille fodbold må sættes på stand by.  Hun har ellers sparket til den runde kugle i 11 år i HfK. Blandt andet på 1. divisionsholdet. Hun har dog holdt en lidt længere pause som følge af barsel og Corona-situation.

- Men ellers spiller både Magnus og jeg. Vi elsker begge fodbold og følger også SønderjyskE tæt. Men der bliver nok ikke plads til både at være aktiv og samtidig være medlem af byrådet. Og så prioriterer jeg altså klart det sidste, fastslår Cecilie, der nok ikke helt lægger støvlerne på hylden de kommende måneder, når hun skal sparke døren ind til byrådssalen i den tidligere VUC-bygning på Haderslev Havn.

- Jeg glæder mig virkelig til valgkampen, siger hun.

rodrose hvidkant150