Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Han er en passioneret mand.  Uanset hvad han har med at gøre. Når han brænder for noget, slår han ud i lys lue. Så får ansigtsfarven en ekstra tand rødt, ordene ekstra fart og tryk og hænderne i sving….

Sådan kender de fleste Finn Lykkeskov, selvom han nok er blevet lidt mere afdæmpet med alderen. Men han stiller sig stadig op i byrådssalen i Haderslev og viser temperament og engagement, når han fremlægger sine synspunkter. For han er ikke en af dem, der taler for at tale. Når han tager ordet, er det for at sige, hvad han mener. Eftertrykkeligt.

Ikke mindst når han taler for sin hjemby, Vojens. Han har for længst gjort sig selv til ”byens stemme”. I snart 27 år har han uafbrudt haft sæde i Vojens Kommunalbestyrelse og Haderslev Byråd for Socialdemokratiet. Og han er klar til at tale stationsbyens sag de næste fire år. Med uformindsket styrke. Hvis han bliver genvalgt 16. november, hvilket han skulle have gode chancer for. Gennem de mange år har han været valgenes store stemmesluger. 

Men 68-årige Finn Lykkeskov har også en anden passion, der måske ikke er helt så kendt uden for bygrænsen i Vojens. Det er sport. Alle slags sport, som han flittigt følger i arenaerne eller på TV-skærmen. Også i den forbindelse bringer det letantændelige temperament ham nemt op i det røde felt.

Men selvfølgelig er begejstringen for sport især koncentreret om ishockey. For Finn er far til et af de helt store ikoner i det ishockey-glade Vojens: Kim Lykkeskov.

Den nu 38-årige søn spillede på byens bedste ishockeyhold i 16 år, vandt seks danske mesterskaber og to pokaltitler samt opnåede 47 kampe på det danske ishockeylandshold. En fantastisk karriere, som sluttede i begyndelsen af 2021, da Kim Lykkeskov sagde op i SønderjyskE efter tre år som sportschef for ishockey-delen.

- Det er klart, at jeg er stolt af Kim og det, han har opnået på isen. Jeg har da ranket ryggen, når folk er kommet hen og har snakket pænt om Kims præstationer, erkender Finn Lykkeskov, der selv har spillet ishockey og enkelte gange været udtaget til det daværende 1. divisionshold i Vojens IK. Fodbold var han også ganske god til i ungdomsårene. Men et brækket kraveben og et ultimatum fra chefen på hans læreplads satte en stopper for en aktiv sportskarriere.

Det var ikke kun Kim Lykkeskov, der blev smittet af en sportsgal far. Også Kim Lykkeskovs ældste søn Morten - fem år ældre end Kim – var en talentfuld ishockeyspiller i ungdomsårene. Indtil en knæskade med efterfølgende operation også satte en stopper for hans karriere.

- Nogle vil måske tro, at det kunne give problemer mellem to brødre, når den ene bliver så kendt som Kim. Men det er ikke tilfældet. De to har altid været meget tætte, og der har aldrig været konkurrence eller misundelse mellem dem, siger Finn Lykkeskov og tilføjer:

- Vi er lige så stolte af Morten for det, han har præsteret og står for.

Morten Lykkeskov har i mange år arbejdet som elevatormontør. Nu er han og Kim gået sammen om at starte et firma inden for samme branche - KM Service og Montage Aps.

- Det er fantastisk, og det samarbejde glæder vi os til at følge, siger Finn Lykkeskov, som også glæder sig over, at de to sønner har bragt fem børnebørn ind i hans og hustruen Annemaries liv.

Er der noget, der kan få Finn Lykkeskov til at slukke for en spændende fodboldkamp i fjersynet, så er det, når børnebørnene pludselig står i stuen….

Finn Lykkeskov B

Et varmtvands-bassin i Vojens Svømmehal står højt på Finn Lykkeskovs ønskeseddel.

 

 

 

 

rodrose hvidkant150