Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Kultur er fællesskab og skaber sammenhæng og liv i hele kommunen. Kultur kan opleves i mange former og formater. Det kan komme til udtryk i ren underholdning og spontan livsglæde, i refleksion og fordybelse og som genstand for den gode dialog, der skaber forståelse og giver mening.

Vi vil sammen med kulturlivet skabe rammerne for, at kunst og kultur kan spire og leve. Vi skal have et levende og vibrerende kulturliv med stærk scene for musik, teater og for den skabende kunst.

Vi ønsker os festivaler og events, hvor der er kultur for alle - børn, unge, voksne og ældre - med plads til såvel den brede og almene kultur og de små mere nicheprægede miljøer, det skæve, det vilde og de eksperimenterende kulturudtryk.

I Haderslev kommune er der året rundt noget at opleve, mødes om og tale om. Der skal være plads til både de velkendte og tilbagevendende arrangementer og til begivenheder og events, der rager op i landskabet og giver nye oplevelser.

Vi skal underbygge og styrke Haderslev kommunens eksisterende stærke kulturinstitutioner og aktører. For eksempel Teatret Møllen, SMUK, Kløften Festival, Høtte, PinsMærken Hertug Hans Festival, SønderjyskE m.fl.

Professionelle, foreninger, frivillige og andre lokale kulturaktører skal opleve, at Haderslev Kommune vil samarbejdet med dem. At de i Haderslev Kommune har en understøttende og inspirerende samarbejdspartner, der tør udfordre og prøve rammer af.

De, der ønsker at udforske deres potentiale, skal opleve at blive bakket op, og at der findes et ambitiøst og levende talentmiljø for udviklingen af kulturen i Haderslev kommune.