Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Derfor stiller jeg op

Jeg har tid, erfaring, energi og lyst til at være med til at beslutte og forme vores fællesskab i Haderslev Kommune. Jeg har været med uafbrudt i 40 år i Kommunalbestyrelsen, og vil være den eneste af samtlige opstillede, der har erfaring som borgmester. Samspillet mellem den øverste politiske ledelse og den øverste administrative ledelse er af stor betydning for hele kulturen i en kommune.

Mine tre mærkesager

Udvikling af velfærden. Den bedste velfærd får vi ved at lytte til vores medarbejdere, ikke ved at privatisere.

Den kommunale sundhedsindsats. Vi skal udvikle sundhedscentrene i vores centerbyer, så borgerne får nærhed til sundhed.

Kulturlivets lokale vilkår. Haderslev Kommune har et stærkt kulturliv, som fortjener stor opbakning

Det brænder jeg mest for

Jeg bruger meget af min tid på at blande mig i EU-politik. Jeg repræsenterer Kommunernes Landsforening i Bruxelles, og søger her med alle midler at medvirke til at skabe gode fælles løsninger. Danmark har som lille land meget stort behov for, at vores europæiske fællesskab udvikles positivt.

I Bruxelles ønsker man at medvirke til bedre levevilkår for borgerne i Europa. Derfor laver man initiativer for f.eks. at sikre en mindsteløn. Men selvom denne tanke er positiv, er det min opgave at blande mig kritisk, for at medvirke til at sikre, at EU ikke indfører regler, der går i imod den danske aftalemodel på arbejdsmarkedet.

Denne fine model er et grundlag for det danske samfunds stabilitet og styrke. Som medlem af EU's Regionsudvalg bliver jeg spurgt og har ret til at udtale mig om næsten alt overfor Kommissionen, Parlamentet og Ministerrådet.

FAKTA om

Jens Christian Gjesing, 73 år, født og opvokset i Midtjylland. Bopæl: Tyrsvej 12, Haderslev.
Familie: Gift med Gudrun, børneergoterapeut, formand for Red Barnet, Haderslev – guldbryllup juni 2021. To sønner: Rasmus, farmaceut og sundhedsøkonom, Anders, cand. scient. pol, MBA og kommunikationschef. Fem børnebørn.
Uddannelse: Har studeret Teologi og Historie på Københavns Universitet.
Erhverv: Gymnasielærer i Haderslev 1976-2002.
Politik: Borgmester i Haderslev Kommune 2002-2006 og 2010-2013. Medlem af Kommunalbestyrelsen uafbrudt i 40 år fra 1982 til og med 2021.
Tillidshverv: Har været formand for eller arbejdet i en lang række bestyrelser: Blandt andet Kommuneforeningen for Sønderjylland, Haderslev Statsseminarium, Kriminalpræventivt Råd, Bestyrelsen i Kommunernes landsforening, Kommunernes Landsforenings Internationale Udvalg, Erhvervshus Syddanmark, Det europæiske Regionsudvalg (COR), CEMR Policy Committee, Haderslev Museum og Teatret Møllen.
Fritidsinteresser: Læsning – bl. a. spændingsromaner og krimier. Fodbold og ishockey i SønderjydskE. Har rejst sammen med Gudrun i det meste af verden – blandt andet Grønland, Himalaya, Rocky Mountains, Peru, og Great Barrier Rief i Australien.
Tidligere orienteringsløber, nu blot traveture i skoven med Gudrun og langrendsski i Norge.

Derfor er jeg socialdemokrat

I slutningen af 1970’erne – for godt 40 år siden - meldte jeg mig ind Socialdemokratiet. Det havde været længe undervejs, men blev aktualiseret af en offentlig debat om retten til olien i Nordsøen. Jeg var oprørt over, at man ville “forære” vores alle sammens naturressourcer til nogle få, store selskaber.

Jens Christian Gjesing
Mobil tlf.: 2125 2200
Mail: jc@gjesing.com

 

rodrose hvidkant150