Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Derfor stiller jeg op

Jeg mener, at jeg ved at sidde kommunalbestyrelsen kommer tættest muligt på beslutninger, der er vigtige for vores kommune. Det er nemt at kritisere, men en måde at påvirke kommunens udvikling er at stille sig til rådighed som kommunalbestyrelsesmedlem.

Tidligere har mit arbejde og mine øvrige aktiviteter gjort, at jeg ikke har haft tid og overskud til politik. Nu er jeg nået til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg føler, at jeg har mulighed for at gå 100 procent ind i kommunalbestyrelses-arbejde.

Min bys og min kommunes udvikling ligger mig meget på sinde. Jeg mærkede det for alvor, da jeg, efter at have boet i Århus i 21 år, vendte tilbage til Haderslev. En fantastisk by med et fantastisk opland. Jeg følte fra første dag, at jeg havde lyst til at gøre Haderslev og Haderslev Kommune til et endnu mere attraktivt sted at besøge…og bo.

Mine tre mærkesager

Kultur og fritid: Kultur, fritid og sport har altid haft en stor plads i mit hjerte. En del år var jeg med til at bevillige penge til kulturen som medlem af Kulturelt Samråd. Jeg vil arbejde for mere udendørs livemusik i Haderslev, Vojens og Gram. I Haderslev kunne det være amfiscenen ved det nye rådhus, på Gravene eller i Damparken. Aktørerne kan være både professionelle og amatører.

Erhvervsudvikling: Det er helt afgørende for en kommune som vores at have et aktivt og velfungerende erhvervsliv. Det skaber vækst og kan tiltrække nye borgere. Servicering af erhvervslivet står højt på min prioriteringsliste. Jeg tror, erhvervslivet og kulturen kan berige hinanden på en lang række punkter.

Ældreomsorg: Vi skylder vores ældre medborgere at behandle dem med respekt og værdighed, hvad enten de får hjælp i eget hjem eller er beboere på et plejehjem. Mange steder fungerer det heldig vis fint, men jeg mener, der er muligheder for bedre vilkår for denne gruppe, som jo bliver større for hvert år.

Det brænder jeg mest for

Mere aktivitet på Haderslev Havn. Vi skal have skabt et attraktivt miljø med cafeer, restauranter og også gerne butikker. På den måde får vi en stærkere sammenhængskraft mellem havnen og resten af byen.

Jeg er optaget af en anerkendende, positiv og konstruktiv dialog, ikke kun med borgerne, men også hen over midten i kommunalbestyrelsen. Min grundholdning er: ”Det er OK at være uenig, bare vi er enige om det!”

Politikere skal skabe rammer om og visioner for udviklingen. De skal ikke bruge deres tid på sagsbehandling. Det har vi kompetente embedsfolk til. De skal til gengæld ikke politisere, men holde sig til sagsbehandling og overlade politik til de folkevalgte politikere.

FAKTA om

Alex Bødiker, 67 år, født i Gråsten, opvokset i Haderslev. Bopæl: Aastrupvej 35, Haderslev.
Familie: Gift med Marianne, tidligere sygeplejerske.
Børn: Julie Ruby Bødiker 39 år, journalist på Fyns Amts Avis. Gift med Lasse. . Katrine Ruby Bødiker, 36 år, seniorkonsulent hos Dansk Industri i København. Samboende med Rasmus. Børnebørn: To.
Forældre: Mor: Inger Marie Bødiker f.1927. Tidligere frisør. Far: Bobbi Martinus Bødiker 1927 – 1996. Slagtersvend.
Uddannelse: Nysproglig student fra Haderslev Katedralskole 1972. Handelshøjskolen i Århus: Erhvervssproglig grunduddannelse engelsk og tysk 1975
ED i tysk 1978 (erhvervssprog), ED i engelsk 1981 (erhvervssprog), Pædagogikum
Div. efteruddannelse/kurser, bl. a. coachinguddannelse.
• Erhverv: Sprogskole for erhvervslivet, Århus 1973-82
Exportsælger/Salgschef, Gasa Aarhus 1982-93
Lærer på Haderslev Handelsskole 1993-2018.
Salgs- og marketingsmedarbejder hos SønderjyskE på deltid 2001-06
Willys Kaffeklub 1990-2019
• Lokalpolitik: Opstiller for første gang.
• Tillidshverv: Bestyrelsesmedlem Haderslev Dambåd, bestyrelsesmedlem i Haderslev Kasernes Venner, Styregruppen Haderslev Lysfest, Speaker på Sydbank Park til superligakampene.
• Fritidsinteresser:
Musik – spiller trommer i to pop/rock bands, Foredrag, bl.a. om popmusik
The Beatles Story, familien – især to børnebørn, sport, især fodbold.

Derfor er jeg socialdemokrat

Jeg er opvokset i et socialdemokratisk hjem. Min far sagde altid: ”Vi skylder fagbevægelsen alt.”
Allerede da jeg kom på gymnasiet, blev jeg socialt bevidst. Mine klassekammerater kom fra andre miljøer end dem, jeg kendte fra folkeskolen.

Jeg oplevede det som en stor ting at være med til at bryde den sociale arv, så jeg ikke var tvunget i slagterlære, fordi min far var slagter.
Jeg er vokset op med slagordene om otte timers arbejde, otte timers fritid, otte timers søvn.

På gymnasiet havde jeg en historielærer, lektor Henry Karlsson, som var glødende socialdemokrat – om end med en aristokratisk fremtoning. Han brugte meget af sin undervisning på at fortælle om Louis Pio, der grundlagde den organiserede arbejderbevægelse i Danmark. Han stiftede Den Internationale Arbejderforening for Danmark i 1871, som senere blev til Socialdemokratiet.

På Handelshøjskolen var tilgangen til for eksempel nationaløkonomi entydig blå. Som modvægt havde jeg en del kammerater, der læste statskundskab. De var ræverøde, så det blev en fin balance. Vi diskuterede meget politik dengang.

Jeg har en grundlæggende socialdemokratisk tilgang til samfundsforhold, men er dog ikke så meget partisoldat, at jeg kun kan se Socialdemokratiet. For mig handler lokalpolitik mere om praktisk tilgang end ideologi. Lad os tale sammen hen over midten.

Alex Bødiker
Mobil: 2947 8401
Mail: alexbodiker@gmail.com

rodrose hvidkant150