Asocialdemokratiet logo120pix
Home 128fb 128

Derfor stiller jeg op

Jeg stiller op, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Jeg har en stor forkærlighed for Haderslev, og derfor har jeg et ønske om at kunne få lov til at ændre byen til det bedre.

For mig er det helt essentielt, at Haderslev får en ny politisk kurs, hvor alle borgerne er taget med. Desuden håber jeg på at kunne få ændret mange borgeres holdning til politik og få dem overbevist om, at jeg går efter en plads i kommunalbestyrelsen for at løbe DERES ærinder.

Mine tre mærkesager

Ingen sociale udsatte må efterlades: Kommunen skal lykkedes med en stærk socialpolitik, hvis vi også vil klare os godt på andre indsatser. Herunder banker mit hjerte for at passe på det stigende antal hjemløse, en styrket psykiatri-og misbrugsbehandling, bedre oplysning om alkohol-og rusmidler i folkeskolen, flere penge til anbringelser, et endnu stærkere samarbejde mellem kommune og det frivillige liv i byen, flere bostøtte-tilbud og styrkelse af de sociale væresteder i byen.

Styrke kommunens uddannelser: De år, man bruger under uddannelse, er med til at danne rammen for menneskers både faglige men særligt også sociale-kompetencer. Derfor skal vi sørge for, at der er styr på fundamentet for kommunens uddannelser. Jeg vil arbejde for at indføre dobbeltlærerordninger på byens unge-universer, styrke studievejledningen, bevare modtageklasser i folkeskolen, give mere selvbestemmelse tilbage til lærerne og droppe tanken om heldagsskolen, flere videregående uddannelser til byen og fokus på, at flere unge i kommunen får en ungdomsuddannelse.

En sundere kommune: For mig handler sundhedspolitik først og fremmest om mennesker, omsorg og at føle sig set og hørt.

Jeg vil blandt andet gerne arbejde for at få et diabetes-center til Haderslev, et system med et individuelt øje på borgere med handicap, bedre seksualundervisning i folkeskolerne, flere motionstilbud i byrummet, gratis psykologhjælp til unge og generelt gøre op med den stigende ulighed i sundhedsvæsenet.

Det brænder jeg mest for

Der er ingen tvivl om, at socialpolitik er det, som tænder den største politiske ild i mig. Det er på dette område, at der hjælpes flest – men det er også her, der tabes flest.

Jeg har bare altid haft en følelse i maven af at have lyst til at gøre en forskel for andre mennesker og til trods for, hvad mange mener, politik kan, så er jeg sikker på, at med en plads i byrådet, så vil jeg kunne gøre den forskel.

FAKTA om

Julie Juhler, 26 år, født og opvokset i Haderslev. Bopæl: Ny Allégade 4, Haderslev.
Familie: Mor, Birgitte. Far, Michael. Tvillingesøster Mia.
Uddannelse: Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus med praktik på BT i København.
Erhverv: Underviser hos Fagbevægelsens Skoletjeneste og freelance journalist.
Lokalpolitik: Opstiller første gang.
Tillidshverv: Ingen.
Fritidsinteresser: Sportsnørd med stor forkærlighed for superligafodbold, cykling og speedway. Familien, som jeg nu igen er kommet tæt på, efter at jeg har boet i Århus og København de seneste fire år under min uddannelse til journalist.

Derfor er jeg socialdemokrat

Lige siden jeg var helt lille, har mine forældre lært min tvillingesøster og jeg, at man skal hjælpe andre, som har brug for det. Det lyder måske som simpel livslæring for de fleste, men jeg er ikke i tvivl om, at det også har haft en stor indflydelse på mit politiske ståsted.

Min store retfærdighedssans – som jeg både ser som en stor styrke og en svaghed – kan ikke klare at se, når andre, som ikke har evnerne til at klare sig selv, bliver efterladt tilbage på perronen. Jeg blev socialdemokrat, fordi jeg helt ind i hjertet tror på, at fællesskabet er det vigtigste, vi har.

Julie Juhler
Mobil tlf.: 60 38 37 03
Mail: juliejuhler@hotmail.com

rodrose hvidkant150